Inloggen
Contact

Stichting KEGO en het platform

De stichting KEGO is opgericht met als doel het bevorderen van duurzaamheid door het bieden van informatie aan professionals die te maken hebben met energieprestatie van gebouwen. Het energieprestatie-adviesplatform ondersteunt de adviseurs met kennis over de bestaande en nieuwe bepalingsmethode bij hun werkzaamheden voor het opstellen van energielabels. Dit geldt voor zowel woningen als gebouwen, voor zowel de basis- als de detailmethode. Het platform is bedacht en aangemaakt door FedEC en overgenomen door de stichting KEGO. De website is herontwikkeld en vernieuwd.

Deelnemers in de stichting KEGO zijn InstallQ, ISSO, FedEC en AvEPA. Als gast wonen BCRG en het ministerie van BZK de bestuursvergaderingen regelmatig bij. Stichting KEGO heeft een coördinator en vijf experts voor het Expertteam.

Vragen over het proces worden door de coördinator van het energieprestatie-adviesplatform.nl doorgestuurd naar een CI (op basis van een roulatiesysteem). De CI antwoordt zonder tussenkomst van het Expertteam. Antwoorden die door het Expertteam gegeven worden op het platform worden door auditoren als leidend gezien. Dit is overeengekomen met de CI’s.

Het platform is toegankelijk voor vakbekwaam adviseurs op basis van examennummer. Veelgestelde vragen en antwoorden zijn vindbaar via het platform. Deze worden regelmatig vernieuwd en aangevuld.

Met borging en afspraken zoals bovenstaand heeft het platform een status die past in de systematiek Stelsel Energieprestatie Gebouwen zoals ontwikkeld door NEN.

Wilt u een vraag stellen? Of een account aanmaken? Dat kan via de button contact. Wij streven ernaar om uw vraag binnen vijf werkdagen te beantwoorden.

Wij zien uw vragen graag tegemoet!

Bestuur en Expertteam stichting KEGO